Zing!

Met hoofd & hart

30+ jaar podium ervaring
Voor beginners èn professionals
Gediplomeerd zangpedagoog

Zing! Met hoofd & hart

Hoe de ene zanger verschilt van de andere, dat vind ik fascinerend. En dan toch een manier vinden om alle zangers op hun eigen manier beter te laten zingen. Daar ligt mijn passie!

 

Vandaar met hoofd en hart. Want je hebt ze allebei nodig om van het zingen te kunnen genieten en je optimale klank te bereiken.

 

Je hoofd, daarmee bedoel ik je voorstellingsvermogen. Als je een toon kunt "zien" en in de ruimte kunt projecteren. Als je ziet waar een toon het best zal klinken, dan kun je leren om vrij en ontspannen te zingen. Heerlijk!

 

Eigenlijk alles om me heen inspireert me om "met hoofd en hart" duidelijk te maken. Van een waslijn (zing je tonen alsof ze aan de waslijn hangen) tot het wiebelen van een kat die een sprong overweegt (klaar zijn voor die hoge toon). Ik gebruik alles om je te helpen!

Daphne als Mary in Der fliegende Holländer

Podiumdier

Steeds een ander deel van je persoonlijkheid uitvergroten. Van Carmen tot Marceline; van Don Carlos tot Der fliegende Holländer!

 

Voor mij zit het verschil tussen mooi en geweldig zingen vooral in twee dingen:

  • De uniciteit van je stem en hoe je dat gebruikt.

  • De mate waarin je expressie in je stem en lichaam weet te leggen.

De zangpedagoge die luistert

Je bent nooit te oud of te goed om te leren, dus ook ik ben me nog steeds aan het ontwikkelen. Ik verdiep me graag in hoe pop, gospel, opera en kerkelijke muziek met dezelfde basistechnieken heel andere stijlen neerzetten. Goed luisteren, zelf doen en heel bewust voelen hoe je je stem dan gebruikt.

 

Goed luisteren is sowieso mijn sterke punt. Leerlingen verbazen zich dat ik precies kan horen dat bijvoorbeeld hun tong niet op de juiste plek ligt. Of dat hun onderkaak vast zit en waardoor dat komt. En dat ik hen dan precies kan nazingen en vervolgens dus ook precies kan zeggen hoe het anders kan.

 

Cum laude aan het Conservatorium Maastricht helpt, maar die luistervaardigheid is vooral héél erg veel ervaring.

IMG_0339.JPG

Alle stijlen

Opera elitair? Of abstract? Nou... ik ben heks, non en zigeunerin geweest en daar was niks hoogdravends aan!

 

Sterker nog, alle stijlen -pop of anders- maken gebruik van hetzelfde instrument, je stem. En hoe je die het beste kunt gebruiken, dat komt heel sterk overeen.

 

Daarna komt het neer op expressie. En dat heb ik genoeg ;)

Meer weten?

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Dank je wel!